Kvěkák očistíme od listů, vyřízneme košťál a hlávku rozebereme na větší růžičky. Ty řádně omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody, okmínujeme a povaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
Připravíme si kuličky z mletého masa. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelenou petrželku jemně usekáme. Do mletého masa vmícháme prolisovaný česnek, sůl, černý mletý pepř, kari koření a petrželku. Dále přidáme vejce, zakysanou smetanu a mouku. Masu řádně promícháme a necháme odležet v chladu, aby se chutě prolnuly.
Mezitím očistíme červenou cibuli, kterou nakrájíme na jemné kostičky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Z mletého odleželého masa tvoříme mokrou rukou malé kuličky, které opečeme na oleji dorůžova. Kuličky vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.
Ve výpeku z usmažených kuliček necháme zpěnit cibulku. Potom vmícháme hladkou mouku, kterou orestujeme a zalijeme vývarem. Vaříme asi 10 minut a vmícháme strouhaný sýr, který necháme rozpustit. Nakonec omáčku zjemníme smetanou.
Do sýrové omáčky vložíme masové kuličky, uvařené růžičky květáku a vše prohřejeme, ale již nevaříme.
Na talíře urovnáme vařené těstoviny, přelijeme je omáčkou s kuličkami a květákem. Zdobíme bylinkami.