1 ks | květák | |
2 ks | mrkev | |
2 ks | brambory | |
1 lžička | kmín | |
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek prolisovaný | |
1.5 l | zeleninový vývar | |
120 ml | rostlinná alternativa smetany | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
Na pánvi na oleji zpěníme cibulku a prolisovaný česnek. Následně přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkev a očištěný a na růžičky rozebraný květák, přidáme kmín a chvilku orestujeme. Poté zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme očištěné a nakrájené brambory.
Květákovou polévku vaříme zhruba 15-20 minut do změknutí brambor.
Do polévky na závěr přidáme rostlinnou smetanu, osolíme, opepříme a rozmixujeme mixérem na jemné pyré. Polévka bude krásně jemná.
Květáková polévka s rostlinnou smetanou skvěle chutná samotná, ale pro větší sytost můžeme přidat třeba chlebové krutony.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!
Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena