Bramborovou kaši zná naprosto každý. Představuje oblíbenou a tradiční přílohu k mnoha jídlům. Brambory ale zdaleka nejsou jedinou surovinou, ze které se dá tahle pochoutka připravit. Zkuste ji jednou uvařit třeba z květáku. Myslím, nebo spíš jsem o tom přímo přesvědčená, že si tuhle pochoutku zamilujete a stane se stálicí na vašem jídelníčku.
550 | květák | |
30 | ghee | |
40 | smetana | |
4 | česnek | |
4 | sůl | |
4 | mletý černý pepř |
Do bílé kaše (ať už jen s máslem, smetanou, sýrem či kešu ořechy) můžete rozmixovat i špenát, který jste nechali zavadnout na pánvičce, kde jste si na malém množství tuku krátce orestovali rozdrcený česnek. Pro efekt můžete připravit 2 barvy kaše a ty pak na talíři krouživým pohybem nepatrně promíchat.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena