1 lžíce | citronová šťáva | |
1 ks | květák (menší) | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
sůl | ||
na ozdobu | ||
rajče | ||
omáčka | ||
1-2 lžičky | kari | |
3 lžičky | olivový olej | |
mletý pepř | ||
1 lžíce | citronová šťáva | |
3 snítky | petrželová nať | |
500 ml | bílý nízkotučný jogurt |
Květák rozdělíme na růžičky a dáme vařit do vody se solí a lžící citronové šťávy. Vaříme, dokud není měkký, asi 10 minut. Scedíme a necháme okapat. Petrželku nasekáme najemno. Smícháme ji s bílým jogurtem, olivovým olejem, lžící citronové šťávy, pepřem a kari kořením. Podle chuti dosolíme. Uvařený květák polijeme jogurtovou omáčkou, ozdobíme rajčaty. Podáváme s toastovým chlebem, nebo bagetou. Květák s jogurtovou omáčkou je chutný teplý i studený.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena