60 g | máslo | |
1 ks | žloutek | |
2 dl | mléko | |
200 g | ementál | |
1 ks | květák | |
3 lžíce | hladká mouka | |
100 g | uzené maso | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo na vymazání formy |
1. Ementál rozdělíme na dvě poloviny. První nakrájíme na hranolky a druhou nastrouháme. Stejným způsobem připravíme uzené maso. Dobře omytý květák krátce povaříme v osolené vodě a potom ho protkneme hranolky sýra a uzeného masa.
2. Z másla a mouky připravíme světlejší jíšku, zalijeme ji mlékem a asi 10 minut provaříme. Potom přidáme nastrouhaný ementál a uzené maso, necháme prochladnout. Do směsi vmícháme žloutek, sůl a pepř.
3. Květák vložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme připraveným bešamelem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 10 - 15 minut, dokud se neutvoří zlatavá kůrka. Květák s bešamelem podáváme s dobrým bílým vínem. Uzené maso lze vynechat, v tom případě bude pokrm vegetariánský.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!
Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
Losos s květákem v bešamelové omáčce krok za krokem
Příprava tohoto zapékaného pokrmu je poměrně jednoduchá a rychlá. Hlavními surovinami je květák, filet lososa a vše spojí bešamelová omáčka vylepšená strouhaným sýrem. Recept krok za krokem.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena