podle chuti | ||
---|---|---|
3 stroužky | česnek | |
sůl | ||
máta | ||
citronová šťáva | ||
podle potřeby | ||
vývar | ||
petrželka | ||
rajčata | ||
cibule | ||
kuskus | ||
olivový olej | ||
okurka salátová |
Kuskus nasypeme do mísy, vmícháme pár kapek oleje a zalijeme teplým vývarem, zakryjeme a necháme asi 5 minut odstát. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli, rajčata, petrželku a okurku zbavenou jádřinců. Kuskus promícháme, přidáme všechny nakrájené suroviny, osolíme a spojíme dohromady. Salát na závěr ještě dochutíme - postupně přisypeme prolisovaný česnek, nakrájené lístky máty a pokapeme citronovou šťávou. Kuskusový salát tabouleh můžeme podávat podle chuti k různým pokrmům, nebo i samotný. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena