2 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
250 g | kuskus | |
500 g | kuřecí prsa | |
1 balíček | mražená zelenina | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
citronová kůra | ||
kari koření | ||
mletý kmín | ||
mletá sladká paprika | ||
podle potřeby | ||
slunečnicový olej |
Nakrájíme si cibuli a kuřecí maso na kostičky, velikost záleží na nás. Omyjeme a očistíme zeleninu nebo použijeme zmraženou zeleninovou směs. Osobně mám velmi ráda směs Thai Wok. Na pánev kápneme slunečnicový olej a necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme kuřecí maso, osolíme, přidáme špetku mletého kmínu, lahůdkové mleté papriky, kari koření a můžeme přidat i malinko citronové kůry. Podlijeme 2 lžícemi vody a necháme dusit. Až se maso krásně zatáhne, můžeme kápnout malinko sójové omáčky, která dodá masu úžasnou chuť. Přidáme zeleninu a opět dusíme, než zelenina změkne. Kuskus uvaříme podle návodu na obalu. Tedy do 250 g kuskusu dáme 3 lžíce oleje. Mezitím si do hrnce připravíme 250 ml horké vody, přidáme 1 kávovou lžičku soli a vlijeme do kuskusu. Počkáme, dokud se voda nevsákne do kuskusu (minutka). Poté odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme v klidu asi 3 minuty. Poté přidáme lžíci másla a ještě chvíli povaříme na mírném ohni asi 2 minuty. Promícháváme vidličkou, aby se zrníčka kuskusu od sebe oddělila. Kuskus s kuřecími prsy podáváme odděleně.
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Autor:em.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena