Na pánvi na troše oleje osmahněme chilli, pepř a fenykl. Přilijeme trošku vody, aby se udělala kašička. Dál nesmažíme. Nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek a zázvor smícháme s trochou vody, aby se udělala ne moc vodová směs.
Na rozpálený olej dáme tuto směs a necháme chvíli smažit, až cibulka zesklovatí. Pak přihodíme na kousky nakrájené kuřecí maso a oloupané brambory nakrájené na kostičky. Směs mírně restujeme asi 10 minut a přidáme osmahnutou směs koření. Kuře Vinadloo necháme vařit, dokud brambory i maso nezměknou. Poté přidáme ocet, cukr a sůl podle chuti. Necháme již jen krátce prohřát.
Kuře Vindaloo podáváme s rýží nebo osmaženým toustem, možno i čerstvý chléb.