1 ks | čerstvé kuře | |
marináda | ||
---|---|---|
50 g | máslo | |
2 lžíce | olej | |
2 lžičky | sůl | |
1 lžíce | celý kmín | |
1 lžička | směs koření na drůbež |
Z kuřete odkrojíme prsa tak, aby na každém kousku zůstala část křídelní kosti. Zbytek masa odkrojíme v kloubu a kůži na několika místech nařízneme. Maso dobře osolíme, přidáme kmín a koření pro přípravu drůbeže.
Rozpálíme tuk na větší pánvi a položíme na ni prsa kůží dolů. Opékáme cca 5 minut, poté otočíme a dopékáme další cca 3 minuty. Maso poté přendáme do pekáčku a dopékáme dalších zhruba deset minut při 160 stupních Celsia v troubě, dokud se maso nepropeče u kosti. Hotové maso můžeme ponechat v celku, nebo nakrájet přes vlákno na silnější plátky a podávat. Dokonale propečený, a přitom šťavnatý kuřecí steak, servírujeme s libovolnou přílohou, nejčastěji s dušenou či vařenou zeleninou, pikantními jemnými omáčkami.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena