2 ks | hruška | |
2 lžičky | čerstvý zázvor | |
4 ks | malá cibulka | |
8 ks | horní kuřecí stehýnko | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
solamyl | ||
zálivka | ||
4 lžíce | sójová omáčka | |
2 lžíce | bílé suché víno |
Kuřecí horní stehýnka zbavíme kůže, omyjeme, osušíme a obalíme v solamylu. Cibuli oloupeme, nakrájíme na osminky a rozebereme na klínky. Čerstvý zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Hrušky omyjeme, oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. Na oleji, opečeme horní kuřecí stehna ze všech stran. Potom teplotu zmírníme a velmi zvolna maso propečeme až ke kosti. Vmícháme zálivku a vše krátce povaříme. Pánev odložíme stranou a zakryjeme poklicí. Na jiné pánvi necháme zesklovatět cibulky a čerstvý zázvor. Potom přidáme opečená stehna i s výpekem a nakonec vmícháme plátky hrušek a pokrm asi minutu necháme prohřát. Zázvorová kuřecí stehýnka na hruškách podáváme s rýží.
Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena