Kuřecí stehna očistíme. Do hrnce vložíme stehna, přilijeme vodu nebo vývar, vmícháme 2 lžíce kořenící směsi 5 chutí, 2 lžíce sójové omáčky a vše přivedeme k varu. Vše zvolna vaříme asi 20 minut. Pak předvařená stehýnka vyjmeme z vývaru, vykostíme, položíme na plech kůží nahoru a v horké troubě při 200 °C upečeme dozlatova.
Mezitím necháme okapat červené fazole. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Kapii a papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na drobné kostičky.
Na malém množství oleje orestujeme cibuli a obě papriky, vmícháme cukr, chilli pastu a mletou sladkou papriku. Nakonec přidáme okapané fazole, vše podlijeme malým množstvím ochuceného vývaru ze stehen a asi 2 minuty povaříme.
Upečená kuřecí stehna nakrájíme na kousky, rozložíme na nahřáté talíře a poklademe pikantní zeleninou. Jako příloha se ke kuřecím stehýnkům na čínský způsob hodí jasmínová rýže nebo nudle.