4 ks | kuřecí stehno | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
120 g | máslo | |
3 ks | cibule | |
1 hrst | sušené houby | |
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
paprika červená | ||
zelená cibulová nať | ||
příloha | ||
4 balíčky | rýže ve varném sáčku |
Houby namočíme asi na 10 minut do vody. Maso opláchneme ve studené vodě. Cibuli nakrájíme na plátky a smažíme na másle, než zesklovatí. Maso vložíme na cibuli a po obou stranách opékáme, asi 5 minut po každé straně. Pak přidáme máčené a scezené houby. Osolíme, opepříme, podlijeme asi 1/4 litrem vody a dusíme pod pokličkou, do změknutí kuřecích stehen. Během dušení maso obracíme a pokud se šťáva vyvaří, podléváme. Dusíme přibližně 50 minut. Šťávu z masa nezahušťujeme. Rýži uvaříme podle návodu. Její příprava trvá do 25 minut. Kuřecí stehna na houbách podáváme s rýží, zdobíme zelenou cibulovou natí a červenou paprikou.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena