4 ks | kuřecí prsní řízky | |
marináda | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
2 lžíce | olivový olej | |
2 lžíce | citronová šťáva | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
0.3 lžičky | mletý černý pepř | |
1 lžička | drcený rozmarýn | |
0.3 lžičky | chilli vločky | |
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl |
1. Kuřecí prsa očistíme a osolíme. Z olivového oleje, citronové šťávy, drceného rozmarýnu, prolisovaného česneku, papriky, chilli vložek a mletého pepře připravíme marinádu, ve které necháme kuřecí prsa několik hodin odležet.
2. Kuřecí steaky vyndáme z marinády a pečeme na oleji z obou stran do zlatohnědé barvy.
3. Kuřecí steak na rozmarýnu podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem. Výborně ale chutnají i v rozpečené bagetě s listem salátu a majonézou.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Máme před sebou víkend s letními teplotami. A to si žádá pořádnou grilovačku! Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena