5-6 stroužků | česnek | |
2 špetky | sůl | |
0.5 ks | citron | |
2 lžičky | oregano | |
0.5 dl | olivový olej | |
2 špetky | čerstvě mletý pepř | |
3 ks | kuřecí prsní řízky |
Kuřecí maso dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na co nejdelší nudličky. Maso vložíme do mísy, česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. K masu vymačkáme trochu citronové šťávy, přisypeme oregano, sůl a čerstvě mletý pepř. Přilijeme olivový olej a přidáme plátky česneku. Maso dobře promícháme a dáme do lednice odležet na 4 hodiny, lépe však přes noc. Maso vyndáme z lednice a začneme napichovat na předem namočené špejle. Konec špejle seřízneme do špičky, nudličky masa napíchneme na kraji, obmotáme kolem špejle a druhý konec také napíchneme. Maso sesuneme na konec špejle a pokračujeme s druhým kouskem masa. Kuřecí souvlaki uložíme do pekáčku a proložíme plátky česneku. Pokapeme zbylým olivovým olejem a můžeme péct. Kuřecí souvlaki vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 25 minut do zezlátnutí. Každých 8 - 10 minut otočíme. Kuřecí souvlaki můžeme samozřejmě připravit i na grilu. Řecké kuřecí souvlaki ihned po upečení podáváme. Jako příloha skvěle poslouží čerstvý salát a kousek čerstvého pečiva.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena