Uzené kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Mrkev a pórek očistíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté zeleninu nakrájíme na drobné nudličky nebo kostičky. Menší cibuli nakrájíme na měsíčky nebo nudličky. Maso dáme do mísy, přidáme zeleninu, promícháme a uložíme do ledničky vychladit.
Žampiony slijeme z nálevu a nasekáme nadrobno, přidáme utřený česnek, hořčici, majonézu a zakysanou smetanu. Omáčku pečlivě spojíme, opepříme a dáme také do lednice vychladit.
Při podávání navrstvíme kuřecí maso se zeleninou do mísy, přelijeme žampionovou omáčkou a podáváme. Ke kuřecímu salátů můžeme přidat nejrůznější nudle (nejlépe rýžové) či přikusovat pečivo. Salát lze doplnit arašídy, čerstvou zeleninou apod.
Foto: Shutterstock.com