1 ks | cibule | |
150 ml | smetana | |
2 plátky | kuřecí prsa | |
300 g | houby čerstvé | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
instantní jíška | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
drcený kmín | ||
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
mletý černý pepř |
Kuřecí prsa očistíme, naklepeme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Houby očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Na oleji zpěníme cibulku a vmícháme kousky masa. Jakmile se maso zatáhne, vsypeme červenou papriku a ještě krátce restujeme. Nyní přilijeme malé množství vývaru a zvolna podusíme doměkka. Mezitím si zvlášť podusíme houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Potom směs hub vmícháme k měkkému masu, vše krátce povaříme a zjemníme smetanou. Podle potřeby můžeme omáčku zahustit instantní jíškou. Kuřecí maso s dušenými houbami na paprice podáváme s těstovinami nebo rýží.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena