2 ks | vejce | |
2 hrnky | strouhanka | |
1 hrnek | hladká mouka | |
600 g | kuřecí stehenní řízky | |
příloha | ||
---|---|---|
0.5 hrnečku | olej | |
sůl | ||
1 kg | brambory | |
2 hrnky | voda | |
2 lžíce | cukr moučka | |
1 hrst | petrželová nať | |
1 ks | okurka salátová | |
1 ks | červená cibule | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Salátové brambory uvaříme v celku ve slupce a necháme zchladnout. Brambory poté oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na struhadle nastrouháme salátovou okurku na tenká kolečka. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Petrželovou nať nasekáme na jemno a vše dáme do mísy. Bramborovo-okurkový salát osolíme a silně opepříme, zakápneme olejem a balsamikovým octem. Zaprášíme cukrem moučka, zalijeme trochou ledové vody a vše v míse důkladně, ale opatrně promísíme. Pokud je potřeba, salát dochutíme a dáme vychladit do lednice. Stehenní kuřecí řízky jemně rozklepeme přes potravinářskou fólii a osolíme. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V rozpáleném oleji na pánvi osmažíme dozlatova a skvělý oběd je na světě. Kuřecí řízek podáváme s bramborovo-okurkovým salátem k obědu nebo večeři.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Okurka - dopřejte si ji pro krásu i zdraví
Tato kaloricky velmi chudá zelenina je skutečným plodem krásy. Do našich skleníků přicestovaly okurky z Indie. Její blahodárné účinky jsou známé již od středověku.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena