- Nejprve si kuřecí prsa nakrájíme na stejnoměrně silné plátky. Nejlépe odkrojíme střední odchlipující se část, poté horní část naplocho rozřízneme a získáme tak tři rovnoměrné kusy na řízečky.
- Shora přetáhneme přes přichystané kusy masa potravinářskou folii a opravdu velmi zlehka naklepeme paličkou na maso. Nechceme tenké rozklepané pláty, ale pěkně šťavnaté řízky.
- Potravinářskou folii sejmeme a díly masa zlehka osolíme a opepříme z obou stran. Takto si připravíme všechna kuřecí prsa.
- Připravíme si tři talíře na trojobal. Do jednoho nasypeme hladkou mouku, do druhého strouhanku a ve třetím vidličkou rozmícháme vejce. Každý kousek masa položíme nejprve zlehka do mouky tak, aby byl pokryt celý povrch z obou stran, přebytečnou mouku oklepeme.
- Dalším krokem je rozšlehané vejce, zde taktéž každý kousek pečlivě vykoupeme. Nakonec přemístíme do talíře se strouhankou, pečlivě každé místo obtiskneme do strouhanky a přebytky lehce oklepeme. Odložíme na talíř a takto si připravíme všechny kousky masa.
- Do velké pánve, nejlépe s vyšším okrajem, nalijeme olej (nejlépe slunečnicový či řepkový), do výšky cca 1,5 až 2 cm ode dna a dáme rozpálit na plotnu sporáku.
- Jakmile je olej rozpálen, což můžeme otestovat vhozením pár drobků strouhanky, kolem kterých začne bublat olej, jakmile bude rozpálen, vložíme několik řízků tak, aby kolem sebe měly dostatek místa a snížíme teplotu téměř na polovinu. Řízky tedy smažíme pozvolna, dozlatova, a to cca 6 minut z každé strany. Takto získáme rovnoměrně osmažené šťavnaté řízky.
- Osmažené kuřecí řízky z obou stran vyjmeme z oleje a položíme na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk. Stejně tak odsajeme i seshora a dáme smažit další kousky masa (stejným postupem). Smažené kuřecí řízky ihned podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.
Kdybychom smažili velmi zprudka, na povrchu by byly již zlatavé, ale vevnitř syrové. Kuřecí maso musí být prosmaženo důkladně, tedy po rozkrojení řízku musí být maso celé bílé, bez náznaků růžové šťávy.