sůl | ||
1 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
mletý pepř | ||
hladká mouka | ||
4 lžíce | sladká smetana | |
600-800 g | kuřecí prsíčka | |
2 hrstě | čerstvé listy šťovíku |
Kuřecí maso trochu naklepeme, opepříme a osolíme. Fritujeme asi 8-10 minut v oleji rozehřátém na 170°C. Ofritované kuřecí maso odložíme na teplé místo.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oprané a nahrubo nakrájené listy šťovíku a dusíme. Ochutíme pepřem, osolíme a zalijeme smetanou s trochou rozkvedlané hladké mouky. Omáčku krátce povaříme.
Podáváme s vařenými brambory.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena