marináda | ||
---|---|---|
500 g | kuřecí prsní řízky | |
1 lžička | sůl | |
2 špetky | pepř | |
2 lžíce | plnotučná hořcice | |
trojobal | ||
1 balení | bílý toastový chléb | |
1 hrneček | hladká mouka | |
2 ks | vejce | |
podle potřeby | ||
2 lžíce | olej |
Kuřecí prsa rozkrojíme na tenčí řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poté obalujeme v klasickém trojobalu. Místo obyčejné strouhanky však použijeme strouhanku panko, kterou si můžeme koupit v obchodě, ale můžeme si ji také doma snadno připravit. Stačí nám k tomu bílý toastový chléb a trouba. Z plátků chleba odkrojíme kůrky a necháme dva až tři dny sušit. Poté chléb nastrouháme na hrubém struhadle nebo rozmixujeme nahrubo. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 150 stupňů asi tři minuty. Pak obrátíme obracečkou a dopečeme další tři minuty, vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Originál panko je japonská strouhanka vyrobená ze speciálního bílého chleba. Narozdíl od naší běžné strouhanky je hrubší a má světlejší barvu. Je však chuťově velmi dobrá a řízky jsou díky ní dokonale křupavé.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Po přečtení tohoto titulku se asi každá žena a i leckterý muž vaření znalý ironicky pousměje. Ale v praxi je tomu tak, že existuje skutečně velký rozdíl mezi řízkem a řízkem. Řízky mohou být tvrdé a gumové, nebo chutné a křehké. Cílem je pochopitelně druhá varianta, proto vám zkusíme prozradit pár fíglů, jak na to.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena