400 g | kuřecí prsa bez kosti a kůže | |
marináda | ||
---|---|---|
1 kelímek | bílý jogurt 3% | |
1 lžička | mletý sušený česnek | |
1 lžička | grilovací koření | |
podle chuti | ||
sůl | ||
čerstvě mletý černý pepř | ||
těstíčko | ||
250 g | žlutá cuketa | |
1 ks | velká vejce | |
3 stroužky | rozetřený česnek | |
4 lžíce | škrobová moučka (solamyl) | |
1 hrnek | hladká mouka | |
podle potřeby | ||
olej |
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kousky přibližně 2x4 cm velké. Maso osolíme, opepříme, vložíme do mísy, promícháme s bílým jogurtem, grilovacím kořením, sušeným česnekem a necháme nejméně 2 hodiny odležet.
Připravíme si cuketové těstíčko. Žlutou cuketu omyjeme a nastrouháme do mísy nahrubo. Poté přidáme sůl, mletý černý pepř, utřený česnek, vejce, solamyl a hladkou mouku. Vše vymícháme ve středně husté těstíčko.
Odleželá kuřecí prsa vyjmeme z marinády a osušíme. Pak maso obalíme v těstíčku a ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje osmažíme ze všech stran dorůžova. Osmažené kousky necháme na papírové utěrce krátce okapat a ihned podáváme.
Kuřecí prsa v cuketovém těstíčku rozdělíme na porce a podáváme s bramborovou kaší jako hlavní chod. Můžeme je však podávat s pikantními dipy a pečivem i jako chuťovku. Vhodnou přílohou jsou čerstvá rajčata.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás 8 skvělých receptů na placky ze samotné cukety, tak doplněné o brambory, mrkev, houby či slaninu. V případě, že se vyhýbáte smažení, máme pro vás i recept na cuketové placičky z trouby, ve fitness verzi a také jeden recept pro vegany.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena