2 lžíce | olej | |
4 ks | kuřecí prsní řízky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
omáčka | ||
1 lžíce | máslo | |
1 ks | velká cibule | |
500-600 ml | kuřecí vývar | |
2 lžíce | hladká mouka | |
50 g | slanina uzená | |
2.5 lžíce | mletá sladká paprika | |
0.5 lžičky | pálivá mletá paprika | |
na obalení | ||
hladká mouka | ||
na ozdobu | ||
4 lžíce | zakysaná smetana (16%) |
Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a slaninu nakrájíme na kostičky. V hrnci na oleji zprudka opečeme kuřecí maso z obou stran dorůžova. Opečené maso vyjmeme, k výpeku přidáme slaninu, kterou vyškvaříme. Poté přidáme máslo a nakrájenou cibuli, kterou necháme za stálého míchání zesklovatět. Pak přisypeme sladkou a pálivou papriku a mouku a za stálého míchání restujeme asi 5 minut. Cibulovo-paprikovou jíšku podlijeme kuřecím vývarem, vše rozmícháme dohladka a vrátíme plátky masa. Kuřecí prsa v omáčce zvolna dusíme na mírném plameni asi 15 - 20 minut doměkka. Měkké maso vyjmeme, omáčku propasírujeme přes síto a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Kuřecí prsa rozdělíme na talíře, přelijeme paprikovou omáčkou a podáváme se lžící zakysané smetany jako hlavní chod.
Recept na krém z pečených paprik krok za krokem
Recept na výbornou polévku z pečených paprik. Chuťově lahodný krém skvěle doplní sýr brynza a na pikantnosti získá díky čerstvě mletému barevnému pepři. Rozhodně stojí za vyzkoušení!
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena