Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Příprava trvá asi 20 minut. Během této doby zvládneme připravit kuřecí prsa s fazolkami.
Fazolové lusky necháme rozmrazit, zabalíme do utěrky a důkladně osušíme. Použít můžeme i čerstvé fazolové lusky, ty ale musíme rozkrájet na kousky. Zmrazené lusky se prodávají už pokrájené.
Opláchnuté maso nakrájíme na malé kousky a smícháme ho s celým vajíčkem a lžičkou Solamylu.
Na jedné pánvi zprudka osmahneme maso dočervena . Fazolky také zprudka smažíme na rozpáleném oleji, ale na druhé pánvi.Pokud jsou fazolky dobře osušené, osmaží se téměř dokřupava. Pak osmažené maso a fazolové lusky smícháme, přidáme česnek a koření a krátce ještě smažíme.
Kuřecí prsa s fazolkami podáváme s rýží. Rýži můžeme pokapat sójovou
omáčkou, nebo chilli omáčkou.
Pokrm je vybraný z bohaté čínské kuchyně. Pro mnohé je trochu netradiční, ale nezklame vás jeho snadná příprava a hlavně jeho chuť.