1 špetka | paprika mletá | |
4 ks | kuřecí prsní řízky | |
marináda | ||
---|---|---|
4 stroužky | česnek | |
sůl | ||
2 lžíce | kečup | |
80 ml | olivový olej | |
1 hrst | bazalka | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
1. Kuřecí prsa nebudeme naklepávat, omyjeme je studenou vodou a po celé vrchní části řízků uděláme několik zářezů. Spodní části zůstanou bez nařezání, celé. Bazalku, česnek, sůl, kečup a olivový olej dáme do vyšší nádoby a hrubě rozsekáme tyčovým mixerem. Můžeme ale pouze bazalku jemně nakrájet, česnek prolisovat a promíchat s ostatními ingrediencemi. Marinádou potřeme kuřecí prsní řízky z obou stran a necháme uležet, nejlépe několik hodin nebo přes noc.
2. V hlubší pánvi rozpálíme olej a marinované kuřecí maso zprudka opečeme z obou stran. Opékáme asi 3 - 5 minut z každé strany. Posypeme špetkou mleté papriky. Pak pánev uzavřeme poklicí, zmírníme ohřev a ještě asi 3 minuty dopékáme (bez podlévání) po obou stranách, aby maso nebylo uvnitř syrové. Podle chuti přisolíme a opepříme. Naložené maso se výborně hodí i ke grilování.
3. Kuřecí prsa s česnekem a bazalkou chutnají s pečenými brambory, hranolky, ale také jen tak s chlebem. Polijeme je vysmaženou šťávou a doplníme čerstvými rajčaty.
Levná a rychlá večeře: Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou krok za krokem
Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři. Kuřecí placičky si můžete vždycky obměnit přidáním oblíbené suroviny, kterou máte rádi, ale také podle toho, co máte v lednici.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Máme před sebou víkend s letními teplotami. A to si žádá pořádnou grilovačku! Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena