Očištěná kuřecí prsa upravíme na plátky asi 1,5 – 2 cm silné, které zlehka osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Očištěný pórek nakrájíme na jemná kolečka a oloupanou šalotku a stroužky česneku nasekáme najemno.
Na oleji zprudka opečeme plátky kuřecích prsou z obou stran dorůžova. Poté maso vyjmeme a na výpeku za stálého míchání necháme zesklovatět šalotku, česnek a pórek. K orestované zelenině vrátíme opečená kuřecí prsa a vše podlijeme vínem a sojovou omáčkou. Jakmile se tekutina odpaří, přilijeme vývar a vše zvolna podusíme asi 7 až 10 minut doměkka. Během dušení směs občas promícháme a po dokončení zakryjeme poklicí a necháme asi 5 minut odležet.
Kuřecí plátky rozdělíme na porce, obložíme pórkovou směsí se sosem, posypeme čersvě nasekanou pažitkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je jasmínová rýže.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena