Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a nasypeme na dno pekáčku. Přidáme česnek naložený v oleji a chilli, každý stroužek několikrát překrojíme a přelijeme chilli olejem z nálevu. Rovnoměrně rozdělíme na pekáč houby i s nálevem (bez koření) a vše schováme pod zelí (i s nálevem).
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a rozprostřeme je na zelí. Brambory osolíme a poprášíme česnekem (z mlýnku). Kuřecí prsa osolíme, poprášíme česnekem i chilli (obojí čerstvě z mlýnku) a položíme je na brambory.
Pekáč přikryjeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut na 200 °C. Pak prsa opatrně schováme pod zelí a pečeme přikryté dalších 10 minut. Nakonec dáme prsa opět na peřinku, lehce poprášíme paprikou a nepřikryté pečeme 10 minut, aby prsa chytla barvičku.
Kuřecí prsa na peřince jsou jemně štiplavá po chilli a výborně se k nim hodí vychlazené pivo.