Kombinace bylinek, másla a medu dodává masu úžasnou chuť. Upravené maso je lákavé i svou vůní.
Hodnocení
3.5
/ 5 (109x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Olej6 lžic
Máslo2 lžíce
Med2 lžíce
Kuřecí prsa4 plátky
Podle chuti
Sůl
Tymián
Rozmarýn
Oregano
Mletý zázvor
Sušená bazalka
Postup přípravy
Kuřecí prsa opláchneme ve studené vodě a zlehka naklepeme paličkou na maso. Po obou stranách ho osolíme a posypeme všemi druhy koření.
Maso smažíme na pánvi v rozpáleném olej asi 10 minut. Během smažení plátky masa obracíme. Když je maso měkké a opečené, necháme pod ním rozpustit 2 lžíce másla a 2 lžíce medu.Společně ještě asi 2 minuty smažíme, dokud maso a vzniklá šťáva nezíská zlatavou a skleněnou barvu. Pak můžeme servírovat. Maso na talíři přeléváme vypečenou šťávou.
Kuřecí prsa na medu a bylinkách můžeme podávat s uvařenými nebo upečenými bramborami, či hranolky. Výborně ale chutná i s upečeným toustovým chlebem. Je vhodné doplnit oblohou ze zeleniny nebo zeleninovým salátem.
Komentář k receptu Kuřecí prsa na medu a bylinkách
Smažila jsem trošku déle, ale bylo to vážně vynikající!
ibrahím
Komentář k receptu Kuřecí prsa na medu a bylinkách
Opravdu vynikající recept. Jen místo tymiánu jsem použil provensálské koření, protože jsem samotný tymián neměl. A ejhle, ono je to ještě lepší.
Jednoduché, rychlé a výtečné.
Štěpánka Pušová
děkuji za dobrý tip na výborný oběd.
anolia
Chtěla bych autorce receptu poděkovat za výborné jídlo. Ve vaření jsem spíše začátečnice a většinou když něco udělám, doma se ošklíbají. Ale po těchto kuřecích prsíčkách se jen zaprášilo, byla moc dobrá, a navíc jednoduchá a opravdu rychlá.