Kuře očistíme, mrkev a petržel oloupeme a neoloupanou cibuli rozpůlíme. Řapíkatý celer omyjeme a rozkrojíme na třetiny. Kuře vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. Během varu sbíráme pěnu, dokud nebude povrch čistý. Pak přidáme cibuli, mrkev, řapíkatý celer, petržel (kořen i nať), celý černý pepř, hřebíček, bobkový list a sůl. Polévku vaříme zakrytou na mírném teplotě velice zvolna alespoň 90 minut.
Potom kuře vyjmeme, vývar scedíme, koření odstraníme a zeleninu nakrájíme na kousky. Kuřecí maso obereme a nakrájíme nebo natrháme na sousta. Asi 1 hrnek uvařeného masa odložíme stranou na náplň. Zbývající maso a zeleninu vrátíme do vývaru.
Připravíme si těsto na knedlíčky. Vejce rozšleháme s olejem a vlijeme k 1,5 hrnku mouky promíchané se solí. Podle potřeby přidáváme mouku a vše zpracujeme v hladké tužší těsto, které necháme 20 minut odležet.
Pak si připravíme náplň do knedlíčků. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dorůžova. Hrnek vařeného masa spolu s cibulkou rozmixujeme do hladka a podle chuti osolíme a opepříme.
Z těsta vyválíme tenkou placku, ze které vykrájíme kolečka. Ta poklademe masovou náplní a uzavřeme do knedlíčků. Plněné knedlíčky vaříme zvolna v osolené vroucí vodě asi 5 minut po jejich vyplavání na povrch.
Knedlíčky rozdělíme na porce, přelijeme horkým vývarem s masem a zeleninou. Kuřecí polévku s plněnými knedlíčky posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s pečivem.