1 lžíce | olej | |
1 ks | vejce | |
1 l | voda | |
15 dkg | pórek | |
2 plátky | kuřecí prsa | |
1 kostka | slepičí bujón | |
10 dkg | široké vaječné nudle | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
petrželka | ||
1 lžička | vegeta | |
mletý černý pepř |
Široké nudle uvaříme podle návodu na obalu. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a nakrájíme na nudličky. Pórek pokrájíme na jemné kroužky. Vajíčko rozkvedláme v hrnečku. V hrnci na rozpáleném oleji zlehka orestujeme kuřecí prsa, zalijeme horkou vodou, přidáme vegetu a vaříme doměkka. Potom vložíme kostku slepičího bujónu a nakrájený pórek. Necháme ještě 5 - 8 minut povařit. Nakonec vmícháme vejce. Jakmile se srazí, odstavíme hrnec z rozehřáté plotny. Nyní do kuřecí polévky vložíme uvařené nudle a nasekanou zelenou petrželku. Kuřecí polévku s nudlemi podáváme s čerstvým pečivem. Nudle před vařením můžeme přelámat na menší kousky, nebo můžeme použít i jiné těstoviny jako mašličky či flíčky.
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena