Opečné maso zapékáme s lečem a smetanou. Pokrm je nejlepší s krupicovými noky.
Hodnocení
2.9
/ 5 (580x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
- -
sůl
- -
vývar
- -
máslo
2 ks
cibule
- -
sádlo
- -
hladká mouka
- -
mletý pepř
- -
paprika mletá
4 ks
kuřecí řízek
80 g
lečo
250 ml
kysaná smetana
Postup přípravy
Maso naklepeme, posypeme moukou, na rozpáleném tuku opečeme. Potom urovnáme do zapékací misky. Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme papriku, zalijeme vývarem a povaříme. Tuto směs nalijeme na kuře, pod poklicí kuře dusíme, přilijeme smetanu s rozmíchanou hladkou moukou, přidáme lečo, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby maso obracíme.