1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
0.5 ks | citron | |
150 g | tvrdý sýr | |
1 hrst | bazalka | |
1 lžička | škrob bramborový | |
1 lžička | oblíbené koření | |
6 ks | kuřecí stehenní řízky |
Stehenní kuřecí řízky nakrájíme na menší kostičky, lehce osolíme a pokapeme citronem. Ve větší misce smícháme vajíčka, natrhané lístky bazalky, přidáme nastrouhaný sýr, oblíbené koření a lžičku bramborového škrobu (lze obměňovat, například přidat cibulku či česnek, pórek, žampiony, nivu). Směs promísíme, vložíme také nakrájené maso a vše znovu promícháme. Na plech vystlaný pečícím papírem tvoříme lžící placičky, směs vyjde cca na 12 kusů, tedy na dva plechy. Kuřecí placičky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dozlatova, jsou hotové za cca 20 minut. Kuřecí placičky se sýrem a bazalkou podáváme s oblíbenou zeleninou a jogurtovým dipem.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Recept na cuketovo-mrkvové placičky krok za krokem
Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena