200 ml | vývar | |
3 ks | citron | |
2 ks | červená cibule | |
8 ks | kuřecí paličky | |
marináda | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
30 ml | rostlinný olej | |
1 lžička | sušený tymián | |
1 lžička | sušený rozmarýn |
Kuřecí paličky omyjeme a naskládáme do pekáče. Citrony i oloupané cibule si nakrájíme na špalíčky a naskládáme do pekáče mezi paličky. V oleji rozmícháme sůl a sušené bylinky. Vzniklou směsí potřeme kuřecí paličky a necháme si trochu olejové směsi na další potírání během pečení. Kuřecí paličky podlijeme vývarem nebo čistou vodou. Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C cca 30 minut, během pečení průběžně paličky potíráme olejovou směsí, aby paličky měly křupavou kůrku. Hotové paličky s citrony a cibulí můžeme podávat jen tak bez přílohy, s rýží nebo zeleninovým salátkem.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
Autor:Just cook
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena