3 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
1 ks | pórek | |
100 g | mandle | |
800 g | kuřecí prsa | |
50 ml | bílé suché víno | |
150 g | čerstvý špenát | |
1 lžíce | kukuřičná moučka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
houbová sójová omáčka | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Kuřecí prsa očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pórek očistíme, podélně rozkrojíme na čtvrtiny, které příčně nakrájíme asi na 1 cm dlouhé kousky. Čerstvý špenát zbavený stopek vypereme a necháme oschnout a překrájíme na větší kousky.
Z 50 ml vína a 3 lžic sojové omáčky si připravíme zálivku. Mandle spaříme, zbavíme slupky a usekáme nahrubo. Nakrájené maso vložíme do mísy, promícháme s vejcem, olejem, kukuřičnou moučkou, 1 lžící sojové omáčky a prolisovaným česnekem. Naložené kuřecí nudličky odložíme na 20 minut do lednice.
Na rozpáleném oleji zprudka opečeme nudličky masa tak, aby měly zlatavou kůrčičku. Pak teplotu zmírníme a k masu vmícháme pórek. Směs restujeme asi 2 minuty a podlijeme zálivkou, kterou necháme zcela odpařit. Nakonec do směsi vmícháme čerstvý špenát, usekané mandle a podle chuti sůl a pepř. Jakmile špenát zavadne, je pokrm připraven k podávání.
Kuřecí nudličky s pórkem, mandlemi a špenátem podáváme s jasmínovou rýží.
Grilujeme kuřecí maso: Perfektně propečené kuřecí špalíčky, stehna i špízy
Grilování při nižší či střední teplotě, dostatečně nahřátý a olejem potřený rošt, ale také použití termosondy pro kontrolu vnitřní teploty, to jsou základní předpoklady pro dobře propečené kuřecí maso. Přinášíme vám 8 receptů, které doporučujeme zařadit na grilovací seznam.
Recept na kuřecí souvlaki krok za krokem
Komu by se chtělo dlouze vařit, když se za okny objevuje první jarní sluníčko. Proto si dnes připravíme velmi rychlý hlavní chod - kuřecí maso na řecký způsob. Skvěle ochucené kuřecí nudličky napichujeme na špejle a pečeme v troubě.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena