Kuřecí maso očistíme, trochu naklepeme a celé plátky naložíme do marinády. Necháme odležet asi 4 hodiny.
Marinádu si připravíme smícháním olivového oleje, pepře, saturejky, oregana, soli a sušeného celeru. Přikápneme červené víno podle chuti.
Barevnou papriku omyjeme, zbavíme nitek a semínek, nakrájíme ji na delší úzké nudličky. Rajče omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Pórek očistíme a asi 10 cm velký kousek nakrájíme na kolečka.
Odleželé plátky kuřecího nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálenou teflonovou pánev bez oleje, bude nám stačit množství, které jsme použili na marinádu. Orestujeme, po chvíli přidáme veškerou zeleninu a promícháváme do změknutí. Asi v polovině restování přidáme ještě trochu červeného vína.
Kuřecí na víně ihned podáváme, na dozdobení talíře použijeme nakrájené kousky hermelínu a přikusujeme žitný chléb.