Kuřecí prsa očistíme a rozkrojíme podélně na plátky. Nakrájíme na nudličky. Maso naložíme do marinády, kterou připravíme z olivového oleje, soli, pepře, saturejky, sušeného celeru, bazalky a vína. Necháme asi 2 hodiny odležet.
Těstoviny uvaříme tak, jak jsme zvyklí v osolené vodě. Nevaříme úplně doměkka. Z těstovin slijeme vodu a odložíme stranou.
Během vaření těstovin, maso orestujeme na rozpálené pánvi a připravíme si zeleninu. Rajčata a papriky omyjeme, zbavíme stopek a semínek. Rajčata nakrájíme na kolečka zároveň s pórkem. Papriky nakrájíme na delší nudličky.
Orestované maso vyjmeme a na stejné pánvi krátce osmahneme nakrájenou zeleninu spolu s vrtulkami. Můžeme přidat trochu olivového oleje. Zelenina musí být křupavá, těstoviny měkké. Ochutíme saturejkou a trochu osolíme.
Na prohřáté talíře naložíme nejprve těstoviny se zeleninou, nahoru dáme maso a ihned podáváme.