500 ml | vývar | |
2 lžíce | máslo | |
0.5 ks | mrkev | |
2 lžíce | hladká mouka | |
1 ks | cibule | |
3 ks | kuřecí stehenní řízky | |
1 ks | větší kedluben | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
0.5 lžičky | drcený kmín | |
mletý černý pepř |
Kuřecí stehenní řízky očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno a očištěnou kedlubnu nakrájíme na kousky. Očištěnou mrkev nakrájíme na velmi jemné nudličky. Z másla, cibule a hladké mouky připravíme jíšku. Na oleji zprudka opečeme kuřecí maso ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kmín a kedlubny, vše ještě asi 4 minuty orestujeme a podlijeme vývarem. Teplotu snížíme a zvolna dusíme asi 15 minut. Poté vmícháme vychladlou jíšku a vše dále dusíme doměkka. Asi 5 minut před dokončením pokrmu ke směsi vmícháme nudličky mrkve a dochutíme solí. Kuřecí maso na kedlubnách rozdělíme na porce a podáváme s bramborovými noky nebo dušenou rýží.
Maso na kedlubnách v 5 variacích: Neuvěříte, jak skvěle chutná!
Jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Zkoušeli jste někdy tuto košťálovou zeleninu zkombinovat s masem? Budete překvapeni, jak takové kuřecí, vepřové a dokonce i rybí maso právě kedlubna doplní. Vybrali jsme pro vás 5 výborných receptů, které doporučujeme vyzkoušet ke všednímu, ale klidně i k nedělnímu obědu.
Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet
Kedlubny patří mezi nejzdravější a lehce stravitelné druhy košťálové zeleniny, které si zejména na začátku léta můžeme dopřát. Ale jak zařadit kedlubny do jídelníčku tak, aby chutnaly? Věděli jste, že z nich lze připravit i skvělé zelí a bramboráky?
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena