1 lžíce | cukr | |
2 stroužky | česnek | |
3 lžíce | olej | |
1 ks | vejce | |
1 lžíce | ocet | |
3 lžíce | solamyl | |
1 ks | chilli paprička | |
1 hrst | arašídy | |
1 ks | paprika červená | |
3 lžíce | sójová omáčka | |
500 g | kuřecí prsíčka | |
4 lžíce | sladké bílé víno | |
3-4 ks | jarní cibulka s natí |
Nejdříve připravíme maso: 1 lžíci vína, 1 lžíci sójovky, 1 lžíci škrobu a vejce smícháme a pak v této směsi obalíme maso nakrájené na nudličky. Dáme do lednice na cca půl hodiny marinovat. Zbytek vína, sójovky, solamylu a olej smícháme, přidáme ocet, česnek, nadrobno nasekanou bílou část cibulky, posekanou chilli papričku bez semínek, menší červenou papriku nakrájenou na nudličky a arašídy. Osolíme. Na WOKu osmažíme maso dorůžova, tak aby bylo i uvnitř propečené, pak vlijeme nachystanou omáčku a povaříme. Kuřecí kung pao s paprikou podáváme s rýží a ozdobíme na šikmo nařezanou zelenou natí z cibulky.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Videorecept: Čínské brambory a červené fazole pro všechny, kteří milují pikantní pokrmy
Levně, zdravě a chutně - tak se dá jednoduše shrnout dnešní hlavní chod z brambor a červených fazolí. Vše skvěle doplní chilli papričky, chilli pasta, česnek a šalotka - o solidní pálivosti nemůže být pochyb.
Rychlé jídlo z jedné pánve: Čína v 8 variacích
Rychlé a vděčné jídlo pro celou rodinu bez zbytečného nádobí a času stráveného u sporáku. Čína jako oblíbený pokrm, na který existuje nespočet receptů z vepřového, kuřecího i hovězího masa, lze však připravit i vegetariánskou verzi. Na přípravu nám postačí hluboká pánev.
Autor:MirekVlcek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena