směs | ||
---|---|---|
500 g | mleté kuřecí maso | |
1 ks | vejce (M/L) | |
2 lžíce | smetana na vaření 31% | |
1 lžíce | olej | |
2 lžíce | jemná strouhanka | |
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
0.5 lžičky | muškátový oříšek - strouhaný | |
omáčka | ||
1 lžíce | máslo | |
1.5 lžíce | hladká mouka | |
300 ml | slepičí nebo zeleninový vývar | |
100 ml | smetana na vaření 31% | |
1 hrst | pažitka nasekaná | |
1 lžíce | citronová šťáva |
Mleté maso v nejlepší podobě: Recept na skotská vejce krok za krokem
Skotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena