400 g | kuřecí stehno | |
200 g | kuřecí křídla | |
150 g | celer | |
100 g | mrkev | |
5 kuliček | nové koření | |
1 ks | bobkový list | |
10 kuliček | celý černý pepř | |
2 hrstě | ovesné vločky | |
2 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
1 lžíce | sekaná petržel |
Kuřecí maso omyjeme, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý černý pepř, stroužek česneku a 1 celou neoloupanou cibuli. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme alepoň 1,5 hodiny doměkka.
Mezitím oloupanou mrkev a celer nastrouháme nahrubo. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na kterém orestujeme zeleninu a vmícháme ovesné vločky. Potom k tomuto základu přes síto slijeme vývar z kuřecího masa a vše ještě asi 15 – 20 minut povaříme.
Měkká kuřecí stehna a křídla obereme a maso nasekáme na drobné kousky, které vložíme do vroucí polévky. Vše krátce ještě povaříme, dochutíme solí a petrželkou nebo libečkem a můžeme servírovat.
Kuřecí krémovou polévku rozdělíme na porce a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je opečený česnekový toast.
Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny
Recept na polévku z pečených rajčat je v podstatě vhodný po celý rok. V létě můžete spotřebovat přebytky rajčat ze zahrádky a v zimě použijte rajčata z obchodu. Ta sice nejsou pořádně k jídlu, ale této polévce poslouží úplně stejně jako ta ze zahrádky.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena