1 ks | kuře | |
600 g | růžičková kapusta | |
150 g | anglická slanina (plátky) | |
2 lžíce | koření Tandoori masala | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
hladká mouka | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
drcený kmín |
Větší kuře očistíme a naporcujeme na 6 dílů. Kořenící směs tandoori masala promícháme se lžící oleje. Kapustičky očistíme, košťál nařízneme do křížků, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Pak kapustičky slijeme, ochladíme studenou vodou a necháme okapat. Do každého kousku kuřete uděláme ostrým nožem několik zářezů, opepříme a ze všech stran důkladně potřeme ochuceným olejem. Pak porce kuřete obalíme v hladké mouce a velice zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Maso přendáme do pekáčku, poklademe plátky slaniny a v předehřáté troubě při 200 °C pečeme asi 15 - 20 minut. Po této době přidáme kapustičky, které ochutíme špetkou drceného kmínu a solí, poklademe je již opečenou slaninou a na vrch rozložíme kousky kuřete. Podle potřeby přidáme několik lžic vody a dále pečeme, dokud nebude kůžička křupavá a kapustičky měkké. To trvá maximálně 10 - 15 minut. Růžičková kapusta nesmí být rozvařená, ale jen akorát na skus. Zapečené kuřecí kousky s chutí směsi masala rozdělíme na porce, obložíme růžičkovými kapustičkami, poklademe slaninou a přelijeme výpekem. Kuřecí kousky zapečené s kapustičkami a slaninou podáváme s pečeným bramborem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena