2-3 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
100 g | rajčatový protlak | |
600 g | kuřecí prsa | |
2-3 lžíce | lime štáva | |
1 lžička | koření Tandoori masala | |
40-50 g | čerstvý zázvor | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
omáčka | ||
150 ml | jogurt | |
3-4 lžíce | sójová omáčka | |
1 ks | červená cibule | |
150 ml | kokosové mléko | |
1 ks | zelená chilli paprička | |
200 g | sterilovaná krájená rajčata |
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a promícháme s rajčatovým protlakem. Pak k masu přidáme oloupaný a nastrouhaný čerstvý zázvor, římský kmín a jednu oloupanou nadrobno usekanou cibuli. Masovou směs osolíme, zakapeme limetkovou šťávou, ochutíme kořením Tandoori masala a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet. Mezitím si připravíme omáčku. Cibuli a chilli papričku očistíme, jemně nasekáme a necháme zpěnit na rozpuštěném másle. Pak vmícháme krájená rajčata, přilijeme kokosové mléko a zvolna vaříme asi 15 minut. Maso zprudka opečeme na oleji, vmícháme do omáčky a společně ještě 5 - 10 minut povaříme. Nakonec k masu vmícháme bílý jogurt, který pouze prohřejeme a pokrm dochutíme sojovou omáčkou. Kuřecí kousky na zázvoru rozdělíme na porce, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s vařenou rýží.
Vyzkoušené a vděčné recepty se zázvorem: Nachlazení bude bez šance!
Zázvor je v této roční době nepostradatelnou součástí zdravého jídelníčku a dávno neplatí, že se z něj dá uvařit pouze vitamíny nabitý čaj. Pojďme se kromě zázvorové medicíny v podobě nápojů podívat i na jiné pokrmy, ve kterých zázvor perfektně užijeme.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena