Recept na velmi dobrý a jednoduchý hlavní chod z kuřecího masa.
Hodnocení
4.4
/ 5 (7x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Vývar250 ml
Olivový olej2 lžíce
Kuřecí maso500 g
Cibule bílá1 ks
Podle chuti
Sůl
Čerstvě mletý pepř
Marináda
Šafrán1 balíček
Kari1 špetka
Sójová omáčka2 lžíce
Postup přípravy
Sójovou omáčku smícháme s kari a šafránem. Kuřecí kousky namáčíme do připravené omáčky a ukládáme do druhé mísy. Zbytek omáčky přidáme ke kuřecím kouskům.
Oloupanou cibuli s česnekem nasekáme najemno. Vývar si ohřejeme.
Na wok pánev dáme cibuli s česnekem a jakmile začne hnědnout, osolíme ho a podlijeme několika lžícemi vývaru. Teplotu zvýšíme, přidáme kuřecí kousky a dobře orestujeme. Opepříme a přidáme naběračku vývaru.
Teplotu snížíme, přikryjeme a pomalu dusíme asi 20 - 30 minut. Podle potřeby podléváme.
Hotové kuřecí kousky vyjmeme. Kuřecí kousky na šafránu upravíme na talíř a podáváme s naší oblíbenou přílohou jako hlavní chod.
S tím množstvím šafránu jsem taky byla na štíru, dala jsem cca 5 nebo 6 těch snítků a podrtila ve hmoždířku....zatím se to marinuje, tak uvidíme jaké to bude......i když si myslím, že ta sojovka a ten vývar ten vývar chuť šafránu přebije.......