Výborná kořeněná játrová směs s mrkví, hráškem a kukuřicí.
Hodnocení
4.5
/ 5 (34x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
6x
Ingredience
Ostatní
Olej
Sůl
Cibule2 ks
Grilovací koření
Pepř
Mražená zelenina s kukuřicí1 balíček
Kuřecí játra500 g
Postup přípravy
Mraženou zeleninu dáme uvařit. Kuřecí játra rozmrazíme a spolu s nakrájenou cibulkou smažíme na oleji.
Jak se zelenina uvaří, slijeme vodu a přidáme k játrům. Celou směs osolíme, opepříme a okořeníme a společně ještě podusíme.
Koření můžeme podle chuti přidat či měnit - tymián, oregano, kari, sladká paprika.
Podáváme s brambory, hranolky nebo směsí plníme bramborák.
Na hrsti pokrájené cibulce dozlatova osmažené jsem přidal vepřová jatýrka na kostičky, osmahnul, podusil s trochou vody, okořenil (dosolil ke konci, aby játra neztvrdla!!!), přidal thajskou zeleninku a ještě chvíli dodusil do změknutí zeleniny a vydušení vody (trochu jsem ponechal, aby byly v šťávě) a k tomu jsem podával rýžové nudle. Pak jen vzal na porci jídelní hůlky;
ajuska157
jatra
játrum jsem přidala 2 stroužky česneku, podávala jsem to s rýží a manžel se jen oblizoval :)
entova
Děkuji
za skvělý oběd - připravil jsem játra podle Vašeho receptu, s bramborami a skvěle jsem si pochutnal. Jen zeleninu jsem nevařil, pouze ji přelil horkou vodou a při finálním dušení ji nechal trochu změknout.