500-600 ml | vývar | |
1 ks | cibule | |
2.5 lžíce | hladká mouka | |
80 g | anglická slanina | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
400 g | kysané zelí | |
100-150 ml | smetana na vaření | |
500 g | kuřecí stehenní řízky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl | ||
drcený kmín | ||
mletý černý pepř | ||
příloha | ||
1 ks | vejce | |
200 ml | mléko | |
1.5 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
300 g | polohrubá mouka | |
2 ks | rohlík (starší) | |
podle potřeby | ||
solamyl |
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na hrubší nudličky, které osolíme, opepříme a obalíme v solamylu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně nasekáme. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na menší kousky. Mouku promícháme se sladkou mletou paprikou. V hrnci na sádle zprudka ze všech stran opečeme kuřecí maso. Opečené kousky masa vyjmeme a na vypeku rozškvaříme slaninu. Opečenou slaninu přendáme k masu a na tuku necháme zesklovatět cibuli, kterou zasypeme paprikovou moukou a za stálého míchání asi 2 minuty restujeme. Takto připravenou směs podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Vložíme nakrájené zelí, opečené maso se slaninou, vše ochutíme drceným kmínem, solí a pepřem a zvolna uvaříme doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou a podle chuti přisladíme cukrem a okyselíme lákem ze zelí. Připravíme si knedlíky. Mouku osolíme a promícháme s práškem do pečiva. Rohlíky nakrájíme na kostičky a v mléce rozkvedláme vejce. Z uvedených ingrediencí připravíme hladké těsto, ze kterého tvoříme koule o průměru asi 4 cm. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a zvolna vaříme 10 - 13 minut. Kuřecí guláš se zelím rozdělíme na porce a podáváme s kulatými žemlovými knedlíčky jako vydatný oběd.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena