Nejdříve si připravíme suchou marinádu: všechny bylinky spolu smícháme v hmoždíři a přidáme sůl. Kuře vložíme do pekáče, vmasírujeme do něj suchou marinádu a necháme asi hodinu odležet, aby do sebe maso natáhlo všechny chutě.
Pak si připravíme speciální nádobu na pečení celé drůbeže - na nástavec nasadíme marinované kuře a dolů vložíme celé brambory, které jsme promíchali s olejem a zbytkem marinády.
Celou nádobu vložíme do grilu a necháme péct. Ke kuřeti budeme podávat ještě rajčatový salát, na ten budeme potřebovat: nakrájená rajčata a šalotku, petrželku a pepř. Všechno promícháme.
Upečené kuře necháme na vypnutém grilu ještě 5 minut odležet a mezitím si vyndáme hotové brambory. Každý brambor nakrojíme do kříže a po krajích zmáčkneme. Navrch vyplníme směsí z ricotty, petrželky, soli a pepře.
Teď vyndáme i kuře, naporcujeme ho a polijeme vypečenou šťávou, kterou jsme na grilu chvíli povařili s trochou vody.
Kuře Simon & Garfunkel podáváme s pečenými bramborami a rajčatovým salátem.
Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!