100 g | cukr | |
sůl | ||
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
tuk | ||
1 ks | cibule | |
1 lžíce | sádlo | |
1 ks | kuře | |
1 kg | sušené švestky | |
mletá červená paprika |
Celé kuře uvaříme v osolené vodě, vykostíme a naporcujeme. Sušené švestky rovněž uvaříme ve vodě. Mezitím nakrájíme najemno cibulku a osmahneme ji na lžíci sádla. Do cibule vmícháme papriku a vařené švestky. Zalijeme vývarem z kuřete a ještě povaříme na mírném ohni. Až se tekutina odpaří, přidáme cukr a ještě trochu provaříme.
Uvařené kuře obalíme v trojobalu, osmažíme a podáváme s vynikající švestkovou přílohou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena