60 g | olej | |
100 g | paprika | |
80 g | šunka | |
200 g | rajčata | |
2 ks | cibule | |
1 ks | kuře | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bílé víno | ||
mletý pepř | ||
černé olivy | ||
podle potřeby | ||
hladká mouka |
1. Kuře naporcujeme na větší kusy a opláchneme ve studené vodě. Maso osolíme a poprášíme hladkou moukou. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme na hrubo, papriku nakrájíme na širší nudličky. Rajčata oloupeme a rozčtvrtíme. Šunku nebo jinou uzeninu nakrájíme na nudličky.
2. Porce kuřete vložíme do kastrolu se zahřátým olejem a krátce osmahneme. Přisypeme cibuli a osmažíme ji dorůžova. Potom podlijeme trochou horké vody nebo vývaru a dusíme pod pokličkou. K téměř měkkému masu přidáme papriku, rajčata, šunku a dodusíme doměkka. Nakonec kuře po italsku zalijeme bílým vínem a necháme přejít varem. Podle chuti můžeme ještě přidat černé olivy.
3. Kuře po italsku podáváme s brambory, rýží nebo chlebem.
Foto: Shutterstock.com
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena