3 stroužky | česnek | |
1 lžička | sůl | |
2 dl | voda | |
2 lžíce | med | |
1 kostka | Masox | |
2 lžíce | olej | |
2 lžíce | sójová omáčka | |
2 lžičky | škorobová moučka | |
1 | porcované kuře | |
1 lžička | pálivá mletá paprika |
Kuře potřeme směsí oleje, sójové omáčky, soli, papriky a česneku a nejméně 2 hodiny (lépe přes noc) necháme uležet.
Troubu předehřejeme, namarinované kuře vložíme na pekáč a pečeme doměkka. Posledních 20 minut přelijeme kuře zálivkou, kterou si připravíme z vody, medu, masoxu. Nakonec přidáme v troše vody rozmíchanou škrobovou moučku. Kuře pečené na medu podáváme s bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou.
Podle tohoto receptu lze stejně dobře a chutně připravit také králíka.
Foto: Profimedia.cz
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem
Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Krok za krokem si za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena