Kuřecí kousky stehen dobře očistíme, omyjeme a okořeníme. Maso zakapeme olivovým olejem, který pak zlehka prsty do masa vetřeme. V kastrolku maso necháme uležet. Čím déle, tím je maso chutnější a jemnější, lze i dva tři dny.
Do zahřátého titanového hrnce vložíme připravené naložené kuřecí porce a opečeme je z jedné strany (vnější strana s kůží), pak maso otočíme a hrnec přikryjeme poklicí. Necháme opékat asi 10 minut. Pak přidáme mražené houby, po chvíli přidáme i nakrájenou čerstvou nebo mraženou mrkev. Podle potřeby podlijeme trochou vody a promícháme. Chvíli necháme prohřát.
Ve fritovacím hrnci si usmažíme mražené bramborové hranolky.
Hotové kuře na houbách s mrkví podáváme s bramborovými hranolky a doplňujeme podle chuti čerstvou zeleninou a dresinkem s bylinkami.