50 g | slanina | |
1 lžíce | olej | |
1 špetka | sůl | |
2 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
2 špetky | tymián | |
4 ks | mrkev | |
1 ks | petržel | |
2 kuličky | jalovec | |
1 ks | bobkový list | |
5 kuliček | nové koření | |
15 kuliček | černý pepř | |
1 ks | kuře velké | |
1 ks | malý cerel nabo púlka středního | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
vývar |
Slaninu nakrájíme na proužky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, nebo kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme va silnější kroužky. Kuře omyjeme, prosolíme a stehna i prsa prošpikujeme slaninou. Kousek slaniny vložíme do dutiny břišní. V pekáčku rozpustíme máslo s olejem a kuře zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli, kořenovou zeleninu a všechno koření. Vložíme do předehřáté trouby a za občasného podlévání vývarem pečeme dozlatova. Hotové kuře rozdělíme na porce. Vidličkou vybereme koření a kuře na divoko vložíme zpět na zeleninu se sosem. Kuře na divoko podáváme s pečenými, nebo vařenými brambory. Nejlepší přílohou jsou však masové knedlíčky, podle mého receptu.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem
Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Krok za krokem si za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena